Het klinkt heel gemakkelijk: ‘even een bedrijfsautoverzekering afsluiten’, maar wanneer je op de site van je verzekeraar gaat kijken, zie je dat er veel meer te kiezen valt dan je misschien voor mogelijk had gehouden. Niet zelden sluiten ondernemers dan verzekeringen af die niet goed aansluiten bij wat hun wagen eigenlijk nodig heeft. Om dit te voorkomen, laten we je in dit artikel graag zien welke stappen je moet zetten om tot de perfecte verzekering voor je bedrijfsauto te komen. Je zult zien dat wanneer je eenmaal weet welke criteria je in het achterhoofd moet houden, het een fluitje van een cent is om een goede polis af te sluiten. 

Wat te doen als je als zzp’er je auto goed wilt verzekeren?  

Als je zzp’er bent en je hebt een eigen bedrijfswagen, dan ben je verplicht om deze te verzekeren. Dat is ook in je eigen voordeel omdat je met een verzekering veel kosten kunt voorkomen. Een polis afsluiten voor je bedrijfsauto is niet moeilijk. Je kunt namelijk een bestelautoverzekering zzp online afsluiten. Je zult zien dat je verzekering bestaat uit twee onderdelen: de basisverzekering en de aanvullende pakketten, waarover later meer. Binnen de basisverzekering heb je ook drie opties. Waarom is dit? Omdat je verzekeraar kijkt naar de leeftijd van je auto als je deze wilt verzekeren. De regel die ze daarbij hanteren is dat hoe ouder je wagen is, hoe minder uitgebreid je deze hoeft te verzekeren. Dat heeft te maken met de dagwaarde van je auto. Naarmate je wagen ouder wordt, daalt de actuele waarde van je bolide. Daardoor kom je op een gegeven moment op een punt dat een reparatie duurder uitvalt dan wat je wagen waard is. In dat geval kun je beter een andere auto kopen. 

Welke verzekering sluit het beste aan bij jouw auto? 

Dan nu de drie afzonderlijke verzekeringen. Heb je een auto van maximaal zes jaar oud, verzeker hem dan zo uitgebreid mogelijk. Dit doe je door middel van de allriskverzekering. Met deze verzekering ben je tegen alle vormen van schade verzekerd. Heb je een bestelauto die zes tot negen jaar oud is? Dan is het beter om te kiezen voor de WA+ Beperkt Casco verzekering. Met deze polis kun je wel schade declareren die ontstaan is door bijvoorbeeld brand, inbraak of een botsing met een niet-aangelijnd dier, maar schade aan je wagen als gevolg van een ongeluk dat je veroorzaakt hebt, valt niet onder deze dekking. Tot slot is er nog de WA-basisverzekering voor auto’s ouder dan negen jaar. Met deze polis voldoe je aan je wettelijke plicht een verzekering af te sluiten voor je wagen. Je kunt met deze polis alleen anderen schadevrij stellen. Zelf kun je deze polis helaas niet gebruiken. 

Vergeet niet om ook aanvullende polissen toe te voegen 

Als je de verplichte basis van je verzekering eenmaal geregeld hebt, is het tijd om de puntjes op de i te zetten. Dit doe je door aanvullende verzekeringen toe te voegen. Deze zijn weliswaar niet verplicht, maar zijn wel heel handig. Voeg bijvoorbeeld pechhulp toe waarmee je altijd assistentie kunt inschakelen wanneer je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Ook kun je een inzittendenverzekering nemen waarmee je je passagiers altijd schadeloos kunt stellen. Bekijk alle mogelijkheden op de site van je verzekeraar om te zien welke pakketten je het meeste voordeel opleveren. Er is namelijk veel om uit te kiezen. 

Met een paar klikken op je muis, heb je zo de perfecte polis samengesteld.