Je woning vergroten kan op diverse manieren. Veel mensen overwegen momenteel om het leefoppervlakte van hun huis te vergroten door te gaan verbouwen. Logisch, want investeren in je woning is een van de beste methodes om de waarde van je vastgoed te verhogen, bijvoorbeeld via een fraaie aanbouw in Breda door de Aanbouwexpert. Maar als je je woning, bedrijfsgebouw of een kantoorruimte groter wilt maken, welk soort verbouwingen zijn dan mogelijk?

Plaats een aanbouw, zoals een serre of bijkeuken

Een van de bekendste soorten aanbouw, die populair zijn onder veel woningeigenaren, zijn de serre en de bijkeuken. Een serre is een verlengstuk van je woning, die meestal aan de achterkant van het huis gebouwd wordt. Een prachtig soort serre is het overdekte tuinterras. Hierbij wordt veel gebruikgemaakt glas, voor optimale lichtinval en comfort. Een andere aanbouw in is het fenomeen bijkeuken. Bijkeukens zijn vaak kleiner dan serres, maar minstens zo functioneel en praktisch. Deze extra ruimte kun je benutten door er bijvoorbeeld je wasmachine, de vaatwasser, een (extra) koel-vriescombinatie of een voorraadkast neer te zetten. Zo houd je in je woning zelf meer leefruimte over!

Vergroot je woonruimte met een dakkapel of nokverhoging

Naast het realiseren van een aanbouw achter je woning, is het vergroten van je huis door een dakkapel of nokverhoging te plaatsen ook een prima optie. Dakkapellen en vooral nokverhogingen kunnen je woning een stuk groter maken. Vooral een nokverhoging is effectief, omdat je hiermee op zolder feitelijk een extra kamer creëert. En er zijn nog tal van andere voordelen van deze vorm van je woning vergroten. Zo wordt je woning direct een stuk meer waard, waardoor de investering die je in de verbouwing gedaan hebt zich snel terugverdiend. Erg prettig is daarbij dat je een uitbouw boven kunt combineren met het goed of beter isoleren van je dak. Zo verdien je ook via een lagere energierekening de investering die je in de verbouwing hebt gestopt terug.

Bouw een extra verdieping op een al bestaande uitbouw

Ten; slotte kun je nog overwegen om een extra verdieping op een reeds bestaande woninguitbouw te realiseren. Natuurlijk moet dit bouwtechnisch wel kunnen. Maar als dit mogelijk is, kun je relatief voordelig veel extra woonoppervlakte creëren. Vraag gerust na wat er allemaal mogelijk is qua aanbouw in Breda en omstreken!