Ben jij stukadoor en heb je de afgelopen jaren ontzettend veel ervaring op gedaan? Vind jij je vak fantastisch en ben jij ook een ondernemend persoon? Dan is het misschien wel wat om een stukadoorsbedrijf te beginnen. Wanneer je zo’n bedrijf begint, dan zijn er nog een hoop andere dingen die erbij komen kijken naast het stucen zelf. Zo zal je er bijvoorbeeld voor moeten zorgen dat je klanten krijgt, moet je de administratie doen en regel je eigenlijk alles zelf. Ondernemen is een prachtig vak, alleen er komt meer bij kijken dan dat de meeste mensen denken. Echter is het wel een geweldige uitdaging en kan je een hoop geld verdienen als je je werk goed doet. Ben jij goed in stucen en wil jij weten wat er allemaal komt kijken op het moment dat je een eigen bedrijf opent? Dan is dit artikel echt wat voor jou, we gaan er hier namelijk dieper op in.

Meer dan alleen het stucwerk

Bovenstaand vertelden we het al. Wanneer je als stukadoor voor jezelf gaat beginnen, dan komt er meer bij kijken dan alleen het stucwerk. Het krijgen van opdrachten is natuurlijk erg belangrijk, maar op het moment dat je er te veel hebt, dan zou je kunnen overwegen om personeel aan te nemen. Wanneer je dit doet loop je weer meer risico’s en je zult dan goed moeten kijken of deze risico’s het waard zijn. Tevens heb je ook een boekhouding die gedaan zal moeten worden. Zo zal je ieder kwartier je btw aangifte moeten doen en dit geldt ook voor je inkomstenbelasting. Je btw aangifte houdt in dat je ieder kwartaal de btw die jij binnenkrijgt van opdrachten aan de Belastingdienst over zult moeten maken. Tevens zal je inkomstenbelasting moeten betalen. Hierbij betaal je een keer per jaar de belasting over wat je in het voorgaande jaar verdiend hebt. Het is verstandig om dit keurig opzij te zetten zodat je niet in de problemen komt. Tevens is het aan te raden om hier een boekhouder voor in te huren. Een boekhouder weet namelijk precies wat alle regels zijn.

Een geweldig vak

Het beroep stukadoor is fantastisch. Je kunt er namelijk voor zorgen dat een bepaalde ruimte er weer als nieuw uit komt te zien. Een oud huis kan er van binnen weer als nieuw uit komen te zien wanneer het stucwerk door een professional gedaan is. Wanneer je hier zelf goed in bent en je hebt al meerdere klussen succesvol af weten te ronden, dan mag je jezelf gerust een vakman noemen. Dit is namelijk absoluut niet iets dat iedereen kan. Het is echt een vak apart en daarom kiezen veel mensen er ook voor om een specialist in te schakelen. Ben jij op zoek naar opdrachten? Dan zijn er gelukkig een hoop handige platformen waar je deze op kan vinden. Tevens kan je opdrachten binnenhalen via je website.