Een kamersteiger is een handig hulpmiddel voor iedere timmerman, schilder, of installateur. De meeste kamersteigers zijn modulair, dit houdt in dat u ze kan uitbouw tot verschillende werkhoogtes. Welke type past nu het best bij uw werkzaamheden?

Verschillende soorten kamersteigers

Wanneer u een kamersteiger kopen gaat is het goed om te kijken naar de aard van de werkzaamheden. Er wordt namelijk een onderscheid gemaakt tussen doe-het-zelf en professioneel steigermateriaal. Verschil tussen deze twee varianten is overduidelijk: door de dikte van het aluminium en de samenstelling van het vouwdeel kan de ene meer gewicht en kracht hebben dan de andere. Kamersteigers bestaan uit twee frames van zes sporten die verbonden zijn met een vouwdeel. Door het vouwdeel wordt dit type steiger dan ook vaak vouwsteiger genoemd. In de praktijk zit er dus geen verschil tussen deze twee verschillende namen.

Kamersteiger kopen: de keuze is reuze!

Er zijn verschillende soorten kamersteigers, denk hierbij aan breedte, lengte en hoogte van de stellage. Qua breedte heeft u keuze uit 0.75, 0.90, of 1.35 breed. Vaak worden de uitvoeringen van 0.75 gekozen, reden: ze zijn makkelijk verrijdbaar door een woning en passen eenvoudig door een deurkozijn. Als u de steiger uit wilt gaan bouwen naar verdere werkhoogtes dan is een 0.90 raadzaam. U kunt hier de steigervloer overal neerleggen zonder dat de eventueel bevestigde schoren in de weg komen te zitten. Het voordeel van de 1.35 breed is, is dat hier twee vloeren naast elkaar gelegd kunnen worden en u optimale werkoppervlakte heeft.

  • Een standaard kamersteiger heeft een breedte van 0.75 meter
  • Standaard werkhoogte is drie meter
  • Veel mensen kiezen echter ook voor de 4 meter werkhoogte en 0.75 breed. U heeft er dan een extra opzetstuk bij van 3 sporten en een vloer met luik
  • Controleer altijd of de steigers gecertificeerd zijn. Er zijn genoeg partijen die buitenlands materiaal op de markt brengen welke niet veilig is.

Tip: als u een kamersteiger kopen gaat dan raden wij u aan de uitvoering van 4 meter werkhoogte te kiezen. Reden: u heeft direct een vloer met luik, een extra schoor en een opzetstuk die ook weer los is te gebruiken van het reguliere vouwdeel.

Kamersteigers: uitbouwen tot diverse werkhoogtes

Een kamersteiger kan uitgebouwd worden tot zo’n 7.50 meter werkhoogte. Daarnaast kunt u deze stellages zowel binnen als buiten gebruiken. Voor buitengebruik kan u er ook nog altijd voor kiezen om bredere wielen onder de steiger te zetten. Met werkhoogte wordt altijd bedoeld: platformhoogte + 1 meter is werkhoogte.

Kamersteiger kopen? Maak voor uzelf een goede deal!

Gaat u daadwerkelijk een kamersteiger kopen? Neem dan ook eens kijkje bij de kamersteiger specialist laddersenrolsteigers.nl. Zij verkopen professioneel en gecertificeerd steigermateriaal. Daarnaast kan u ook bij hen terecht voor een vrijblijvend en eerlijk advies.