Zowel bij koop- als huurwoningen wordt er wel eens gekozen voor een woningontruiming. De redenen hiervoor zijn zeer uiteenlopend. Vaak wordt er hierbij vanuit gegaan dat de achterliggende reden negatief is en er vanuit hogere hand wordt besloten om de woning te ontruimen. Echter, in erg veel situaties is dit niet aan de orde en kiest de bewoner er zelf voor om de woning te ontruimen.

Een woning ontruimen als je slecht ter been bent

Een scenario waarin het handig kan zijn om een woning te ontruimen, is wanneer je slecht ter been bent en een persoon verhuist naar een kleinere woning. In dat geval kan Goedkoop Ontruiming Rotterdam uitkomst bieden. Zij verhuizen de spullen die mee moeten naar de nieuwe woning en brengen de overige spullen naar de gemeente of kringloopwinkel. 

Een woningontruiming bij overlijden

Wanneer er een persoon komt te overlijden wordt er ook al snel gekozen voor een woningontruiming. Dit omdat het leeghalen van de woning erg emotioneel kan zijn en de klus hierdoor al snel te lang wordt uitgesteld. De huur moet in dat geval wel doorbetaald worden en dat is zonde van het geld. Bovendien blijft het dan een klus die moet gebeuren en ook dat kan stress veroorzaken. Naast de woningontruiming zou je er in dat geval ook voor kunnen kiezen om de woning in zijn geheel schoon te laten maken. Actie Schoonmaken is een bedrijf dat hier vaak voor wordt ingezet. 

Een woningontruiming bij het niet betalen van de huur

Als de huur meerdere maanden achter elkaar niet betaald wordt en de verhuurder niet het gevoel heeft dat de huurder de intentie heeft om te betalen, dan kan de verhuurder naar de rechter stappen. De rechter kan in dat geval bepalen om toestemming te geven voor een uitzetting en woningontruiming. In dit geval is de woningontruiming zowel voor de huurder als verhuurder een erg vervelende situatie. Vaak wordt er daarom ook alles aan gedaan om een woningontruiming te voorkomen. Zo is het als verhuurder allereerst van belang dat je het dialoog aangaat met de huurder. Wellicht dat er zich momenteel iets afspeelt en de huur daarom nog niet op tijd is betaald. Onderzoek dit als verhuurder en besluit aan de hand daarvan wat voor beslissingen je gaat nemen.