Vrijwel elk bedrijf heeft tegenwoordig te maken met afval. De kosten die hiermee gepaard gaan lopen a snel hoog op. Zo dien je het afval regelmatig op te laten halen. Veel bedrijven maken hierbij de fout om al het afval op een hoop te gooien. Hierdoor kost de verwerking van het afval al snel een hoop geld en dat is natuurlijk zonde.

Bepaalde soorten afval levert geld op

Als je een bedrijf in de bouw runt, is het zeer belangrijk om erbij stil te staan dat bijvoorbeeld oudijzer geld oplevert. Zo krijg je tegenwoordig al snel meer dan 0,25 euro per kilo. Dit klinkt misschien niet veel maar in de bouw gaat het al snel om tonnen aan oud ijzer. Het bedrag loopt daardoor al snel op tot duizenden euro’s. Naast oudijzer zijn er ook andere afvalstoffen die je geen geld kosten maar juist geld opleveren. Onderzoek dit vooraf en kijk hoe jij hier geld op kunt besparen. 

Waar kun je terecht voor een container?

Mocht je te maken hebben met een grote hoeveelheid bedrijfsafval dan kan het erg handig zijn om een container te gebruiken voor het bedrijfsafval. Een container huren bij Renewi is in dat geval zeer aan te raden. Zo zorgen zij ervoor dat er altijd een container voor de deur staat waar nog genoeg ruimte in zit om het afval in te lozen. Indien je een container bij Renewi wilt huren voor je bedrijfsafval dan is het wel belangrijk om goede afspraken te maken. Zo is het voor hen van belang om te weten hoe vaak de container ongeveer geleegd moet worden. Daarnaast dienen zij vooraf ook te weten om wat voor afval dit gaat. Plan daarom een afspraak in en kijk wat er geregeld kan worden.

Verminder de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd

Zowel voor de kosten als voor het milieu is het van belang dat de hoeveelheid afval die wordt geproduceerd, omlaag wordt gebracht. Doorloop het productieproces en kijk of er mogelijkheden zijn om de hoeveelheid afval die vrijkomt te verlagen. Indien je zelf niks kunt vinden, dan zou je er eventueel ook voor kunnen kiezen om hier een externe partij voor in te schakelen. Zij kijken vervolgens op wat voor manier je minder afval kunt produceren.