Wil je je interieur iets warmer en gezelliger maken? Er zijn heel wat verschillende manieren waarop je dat kunt doen. Als je echter niet zo goed weet waar je moet beginnen, dan kunnen de volgende tips je zeker en vast op weg helpen!

Zo maak je je interieur meteen warmer

Het comfort en de uitstraling van een woning hangt grotendeels af van de inrichting en afwerking van de verschillende ruimtes. Tegenwoordig bestaan er heel wat manieren waarop je meer warmte en gezelligheid in je woning kunt verwerken:

1. Ga voor donkere kleuren

Hoewel het misschien niet bepaald een goed idee is om al je muren zwart te schilderen en de donkerste meubelstukken te kiezen, kan het wel slim zijn om hier en daar wat warmere, donkere natuurkleuren te gebruiken. Tinten als bordeaux rood, een warm beige en bijvoorbeeld antraciet grijs geven een kille ruimte meteen een warme, gezellige uitstraling. Ook als het gaat om meubilair kan je kiezen voor natuurlijke, donkere kleuren.

2. Natuurlijke materialen

Dat brengt ons bij de tweede tip om méér warmte in je interieur te krijgen: ga voor natuurlijke materialen! Denk aan en houten eettafel met een robuuste uitstraling (perfect voor een industrieel interieur) of een fijn afgewerkte salontafel met houten onderstel voor je landelijke inrichting. Ook materialen als kurk, velvet en andere natuurlijk ogende materiaalsoorten zijn een goede keuze.

3. De juiste verlichting is troef

Zonder de goede verlichting is het haast onmogelijk om je interieur precies de goede uitstraling te geven. Het heeft geen zin om in een landelijke of industriële woonkamer felle LED-verlichting te hangen die je het gevoel heeft dat je in een ziekenhuis bent. Ga voor sierlijke lampen met een mooi ontwerp, die een warm licht afgeven en ook de ruimte gelijkmatig verlichten. Er bestaan heel wat verschillende mogelijkheden voor zowat elke woonstijl en prijscategorie!

4. Vertrouw op een professionele interieurspecialist

Weet je zelf niet zo goed welke stappen je moet ondernemen om je interieur een warme, gezellige look te geven? Dan kan je altijd hulp vragen bij een interieurspecialist, zoals Anselm Oome Interieurbouw Breda.

Op die manier heb je gedegen advies en een antwoord op al je vragen: ‘Welke kleuren gaan goed samen in een landelijke keuken? Hoe zit het met de prijzen voor de verschillende soorten meubelstukken?’, en nog veel meer. Het resultaat? Je interieur krijgt binnen de kortste keren een prachtige, gezellige én warme look en feel!