Ga er maar aan staan. Je hebt een fantastisch mooi huis, met hoge plafonds of extra hoge muren, en de plafonds of muren moeten gewit worden… Aangezien de meesten van ons geen armen van vier meter of langer hebben zul je een andere manier moeten verzinnen om dit klusje te klaren. Als je nog twijfelt over hoe je dit het beste aan kunt pakken, is dit artikel wat voor jou. 

Gebruik een rol- of kamersteiger voor extra lengte

Sommige huizen hebben nou eenmaal hoge plafonds of muren. Misschien heb je thuis wel een open woonkamer of hal, waarbij de muren doorlopen van de begane grond naar de eerste en/of tweede etage. Dit is iets wat je veel ziet bij herenhuizen, woonboerderijen en lofts. Supergaaf uiteraard, maar wel iets lastiger om te schilderen. Het kan ook voorkomen dat je het trapgat wilt gaan schilderen, waarbij je ook hoge muren moet schilderen. Als je ervoor wilt zorgen dat je geen overloop ziet in verf, zul je hiervoor extra materialen moeten inzetten. Gelukkig kun je heel eenvoudig een kamersteiger of rolsteiger huren. Een kamersteiger komt doorgaans tot wel 7,50 meter hoogte, een rolsteiger tot nog hoger. De kamersteigers van Rolsteiger.net zijn hier een goed voorbeeld van. Deze zijn makkelijk op- en af te bouwen en daardoor ideaal voor klussen zoals een hoog plafond schilderen.

Klein hoogteverschil? Gebruik een keukentrapje

Heb je maar een klein beetje extra hoogte nodig? Dan kan een keukentrap uitkomst bieden. Er zijn veel verschillende soorten klustrappen dus het is afhankelijk van jouw klus welke het meest geschikt is. Je hebt ze bijvoorbeeld met twee treden, maar ook met veertien. 

Maak gebruik van uitschuifbare verfrollers

Your best friend voor schilderklussen die op grote hoogte moeten worden uitgevoerd. Je kunt wel gaan lopen priegelen met een handroller, maar het is vele malen makkelijker om gebruik te maken van een uitschuifbare verfroller. Zeker wanneer je grote, hoge oppervlakken wilt schilderen en hier niet zes weken over wilt doen. Maak dus gebruik van de middelen die er zijn, en kies voor een uitschuifbare verfroller. Scheelt je een lamme arm (want: continu boven je hoofd werken) en tijd. Dat scheelt!

Liever uitbesteden? Neem contact op met een vakman

Zie jij het gewoon niet zitten op op een steiger te gaan staan vanwege hoogtevrees? Of ben je gewoon totaal niet goed met verfkwasten en rollers en laat je dit liever aan de professional over? Neem dan een vakman in de arm die verstand van zaken heeft. Een goede schilder draait zijn hand niet om voor een metertje meer of minder. Bovendien ben je er dan van verzekerd dat alles netjes wordt afgewerkt.